Gestionarea câinilor ar putea fi concesionată către o asociație suceveană și doi parteneri germani ai acesteia

> „Sunt de acord cu această inițiativă, întrucât Primăria are multe probleme pe cap, iar personalul este insuficient”, spune primarul Ion Lungu, cu condiția „de a nu mai fi lăsați câinii pe străzi”
 

Asociația pentru protecția animalelor „Pro Anima” Suceava, împreună cu doi parteneri germani, s-au adresat municipalității sucevene, cerând să preia, în concesiune, activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din reședința de județ. Cei 3 solicitanți se oferă să se ocupe, prin contract de concesionare, de administrarea adăpostului vechi, cât și a celui nou, ambele din Lunca Sucevei, aceștia urmând a asigura plata cheltuielilor cu îngrijirea a 1.900 de animale. Potrivit lor, pe teritoriul Sucevei ar urma să fie implementat un sistem centralizat de evidență a populației canine, animalele fiind microcipate și date spre adopție în Germania. În scrisoarea adresată Primăriei, se vine inclusiv cu propunerea betonării și racordării la canalizare a țarcurilor acoperind o suprafață de 2600 mp de la vechiul adăpost. În schimbul acestor activități, cei 3 parteneri au pretenția ca Primăria Suceava să asigure, anual, 60.000 de euro, de la bugetul local, sumă care, de altfel, este cheltuită, și în prezent, pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Pe lângă cele menționate, se cere autorităților locale să procedeze la atribuirea în concesiune a terenurilor și clădirilor aferente celor două adăposturi. La toate acestea se adaugă și implicarea localităților vecine municipiului Suceava, membre ale zonei metropolitane. „În principiu sunt de acord cu această inițiativă, întrucât Primăria are multe probleme pe cap, iar personalul este insuficient. De aceea, după finalizarea celui de-al doilea adăpost, am putea concesiona această activitate, însă se va ajunge în Consiliul Local, care va avea un cuvânt de spus asupra parteneriatului de asociere. Mi se pare corect să concesionăm această activitate, însă în măsura în care se va cădea de acord asupra prevederilor contractului”, reliefează primarul Sucevei, Ion Lungu, punând în vedere că autoritățile mai au de pus o condiție, aceea de a „nu mai fi lăsați câinii pe străzi”. De zilele trecute, reamintim, deși lucrările nu sunt încă gata, lucrătorii Serviciului de ecarisaj al Primăriei au trecut la adunarea câinilor din cartierul Obcini, aceștia fiind duși în cuștile noului adăpost.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: