La Campionatul național de seniori Qwan Ki Do și arme tradiționale

Trei medalii pentru sportivii de la He-Pai Suceava

La finele săptămânii trecute, la Roman, s-a desfășurat Campionatul național de seniori Qwan Ki Do și arme tradiționale. Competiția s-a disputat pe două secțiuni: Qwan Ki Do și Co Vo Dao (arme tradiționale), fiecare dintre acestea desfășurându-se în două probe: tehnică și luptă.
 

Au participat sportivi peste 18 ani care au fost împărțiți pe două categorii în funcție de nivelul de pregătire: categ. Grade (1 – 4 Cap) și categ. Centuri Negre (sportivi ce dețin minim gradul de centură neagră). Clubul He Pai Suceava s-a prezentat cu un lot de 11 sportivi, din care 7 au participat la categoria grade (1 – 4 Cap) și 4 la categoria centuri negre. Rezultate: Proba tehnică (Thao Quyen): Locul I – Diana Crainiciuc – categoria grade feminin Proba de luptă (Song Dau): Locul II – Mihai Colbu, Gabriel Tironeac, Paul Dura și Alin Pribeagu – categoria grade masculin. Locul III – Diana Crainiciuc și Lavinia Crainiciuc – categoria grade feminin. „La Diana Crainiciuc am observat un progres foarte bun încă din perioada de pregătire și mă așteptam să aibă rezultate frumoase la proba tehnică. Surpriza plăcută a venit însă la proba de luptă, unde, împreună cu sora ei, Lavinia Crainiciuc, a reușit să urce din nou pe podium după o evoluție foarte bună. Pentru Diana aceasta a fost prima ei participare la o competiție de seniori. O surpriză și mai mare a venit din partea echipei masculine de luptă la categoria grade. Această echipă a reușit să devină vicecampionă națională, în condițiile în care doi din cei patru competitori au fost la prima participare (Gabriel Tironeac și Alin Pribeagu), unul (Paul Dura) a mai luptat o singură dată acum mai mulți ani, iar cel mai experimentat dintre ei (Mihai Colbu) anul acesta a făcut trecerea de la juniori la seniori. În plus, Mihai era după o accidentare suferită acum câteva zile și nu știam dacă ne puteam baza pe el. Cu toate acestea nu au fost învinși decât de echipa de la Long Ho Pașcani – campioana națională. Chiar dacă nu au ajuns pe podium, vreau să-i remarc și pe câțiva sportivi la centuri negre: Alexandru Girigan, Iulian Fodor și Andrei Vasile. Mă bucur că am reușit să participăm cu un număr mai mare de sportivi față de anul trecut și ca am obținut rezultate mai bune. Ne dorim ca de la an la an să ne îmbunătățim performanțele, așa cum am reușit la copii și juniori. Ne pregătim pentru Stagiul Internațional condus de fondatorul stilului Qwan Ki Do – maestrul Pham Xuan Tong, care va avea loc la Brașov în perioada 19-21 aprilie”, a declarat instructorul clubului He-Pai Suceava, Ovidiu Zegrea (centura neagră 3 Dang).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: