Socoteală boierească

Intervenind (indirect, direct?) în subiectul avut în vedere aici ieri, care deschidea prezumțiile unei eventuale regionalizări ce s-ar realiza ca urmare a unei confruntări pentru moșii a boierilor din USL, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației politice (adică cel care, teoretic, are regionalizarea înscrisă în fișa postului), a zis că acest „proces” nu se va face „pe criterii politice”. Ce să zică? Apelând la vorba „proces”, a sugerat însă că n-ar fi cazul să ne gândim la niște planuri gata croite (deși grupul său de academicieni și alți experți „lucrează puternic”, „analizează complex”, iar analiza… „e aproape gata”!).
 

L.D. CLEMENT

Ar fi vorba (mare vorbă!) chiar despre „un proiect de țară”. Ca publicitate sună interesant, practic proiectul e încă strict secret, la cutie. Deși… tocmai vicepremierul se pune să explice (pentru „detensionarea discuțiilor pe această temă”) cum că o regiune (oarecare) nu va avea toată „puterea”: sediul administrativ va fi colo, finanțele vor fi dincolo, altundeva mediul, dincolo sănătatea (ba nu, pe asta o taie de tot ministrul Nicolaescu!), în fine, așa încât „fiecare comunitate din fiecare județ să simtă că are acces la beneficiile regionalizării”. Ba, scuzați, boieri dumneavoastră, mie-mi pare că asta-i tocmai împăciuire cu boierii, să fie mai toți, cumva, mulțumiți. Și că nu li se împart moșiile, ci uzufructele…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: