La Vatra Dornei

Concursul național de schi pentru copii „Bucuriile zăpezii”

În perioada 18-20 ianuarie, la Vatra Dornei va avea loc a III-a ediție a Concursului național de schi pentru copii „Bucuriile zăpezii”.
 

Așa cum am aflat de la prof. Vasile Moroșan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, concursul se adresează copiilor cu vârsta de până la 12 ani, înscriși la cluburile și palatele copiilor din țară și care nu sunt legitimați în cadrul cluburilor sportive. Ediția din acest an a concursului va avea, se anticipează, o participare record, urmând a fi prezente la Vatra Dornei aproape toate cluburile copiilor din țară care au cercuri de schi alpin. Printre acestea se vor număra cel de la Palatul Național al Copiilor București, de la palatele copiilor din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Brăila, Miercurea Ciuc, Sfântul Gheorghe, de la cluburile copiilor din Întorsura Buzăului, Sighetul Marmației, Slănic Prahova, Sinaia, Școala Rodna și de la Clubul Copiilor Vatra Dornei. Vor fi trei probe de concurs: slalom simplu, slalom super G și un slalom paralel care va fi organizat în nocturnă, sâmbătă seara, începând cu ora 18. Toate probele se vor desfășura pe pârtia Veverița, iar duminică va avea loc festivitatea de premiere. De asemenea, toți copiii și profesorii vor fi angrenați în activitățile organizate de Școala de schi și snowboard a stațiunii Vatra Dornei, Euroski, cu ocazia Zilei mondiale a zăpezii. „Vor fi prezenți peste 80 de copii, județele Prahova și Cluj, la care se adaugă municipiul Vatra Dornei, participând cu câte două echipe. Participanții la concurs vor beneficia începând cu 18 ianuarie de acces gratuit pe toate instalațiile de teleschi, pentru a se putea pregăti cât mai bine. Concursul de la Vatra Dornei este primul din calendarul activităților educative extrașcolare al Ministerului Educației din acest an. Urmează alte trei concursuri care se vor desfășura la Homorod, Băișoara și Festivalul «Fulg de nea» organizat de Palatul Copiilor din Brașov. În fiecare an am avut rezultate foarte bune la concursurile dedicate sporturilor de iarnă și asta ne-a stimulat să organizăm și în acest an «Bucuriile iernii» la Vatra Dornei. Și pentru că edițiile anterioare au fost organizate foarte bine, în acest an avem o participare record din toată țară”, ne-a declarat prof. Vasile Moroșan. Concursul este organizat de Clubul Copiilor Vatra Dornei printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Primăria municipiului Vatra Dornei, având ca parteneri Școala de schi „Euroski”, Salvamont, Clubul Sportiv Școlar Vatra Dornei, Palatul Național al Copiilor București, SC Telescaun Negrești SRL, SC Bucura Com SRL Teleschi Parc, Direcția Județeană de Sport Suceava, iar ca parteneri media Crai nou și Orion Media Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!