Nereguli în transportul public sucevean de călători

> În comparație cu anul anterior, s-a înregistrat o creștere a numărului de reclamații, dar și al abaterilor sancționate de personalul specializat
 

Comisia pentru analizarea și evaluarea gradului de respectare a criteriilor de performanță privind efectuarea transportului public local de persoane din municipiul Suceava prin curse regulate a depistat, în cursul anului trecut, mai multe deficiențe în domeniu. În evidență fiind scos faptul că, în momentul de față, există un deficit de mijloace de transport în raport cu necesarul impus de programul de circulație pentru acoperirea traseelor societății de transport public TPL. Astfel, din cauză că în anul 2012 nu au fost achiziționate noi autobuze, s-a înregistrat o creștere a vechimii medii a mijloacelor de transport de călători din parcul firmei locale la care municipalitatea este unic acționar. Comisia constată că, în comparație cu anul anterior, s-a înregistrat o creștere a numărului de reclamații, dar și al abaterilor sancționate de către personalul specializat. Pe de altă parte, de remarcat este că, în 2012, numărul accidentelor de circulație produse din vina transportatorilor s-a înjumătățit, scăzând de la 18 la 9. „În condițiile în care, în cursul unui an, se înregistrează, în total, mai multe abateri imputabile transportatorilor decât numărul de autovehicule necesare pentru respectarea programului de circulație, transportatorii au obligația de a prezenta redresarea situației. De asemenea, comisia poate solicita acest plan și în cazul în care se constată deprecierea calității executării serviciului față de trimestrul anterior”, se arată în raportul anual de analiză. Transportul public de călători din municipiul Suceava este asigurat cu autobuze și microbuze de societățile comerciale TPL, Trans DMV Europa, Euro Tip, Sory&Nel și Family.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: