Comisie comunitară consultativă

> Structura își propune să răspundă nevoilor globale ale comunității, prin diversificarea serviciilor sociale alternative destinate protecției copilului
 

Consiliul Local Suceava va analiza, în vederea aprobării, o propunere legislativă pentru înființarea unei comisii comunitare consultative. Potrivit inițiatorilor, rolul acestei structuri, formate din 15 membri, este de a soluționa cazuri concrete, cât și de a răspunde nevoilor globale ale comunității, prin diversificarea serviciilor sociale alternative destinate protecției copilului. Printre activitățile organismului se numără cele legate de informare și consiliere; identificarea copiilor sau a familiilor care au nevoie de sprijinul societății; recomandări de soluționare a cazurilor; colaborarea cu serviciul public de asistență socială, în vederea evitării marginalizării și excluderii sociale; încurajarea toleranței, dar și a spiritului de solidaritate între membrii colectivității. Activitatea comisiei comunitare consultative, ca structură independentă care sprijină serviciul public de asistență socială, este una de voluntariat, membrii ei având obligația de a păstra confidențialitatea informațiilor cunoscute și utilizate. „Pentru soluționarea unor cazuri excepționale, precum și în situația dezvoltării serviciilor sociale specializate și alternative de protecție a minorilor, convocarea comisiei comunitare consultative, cât și dezbaterile care vor avea loc, vor conduce la concluzii pertinente, bazate pe nevoile reale ale comunității noastre”, arată Narcisa Marchitan, șefa Direcției de Asistență Socială a Primăriei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: