Suceava

Termica, „încălzită” cu 1,5 milioane lei din bugetul municipiului

> „În măsura în care nu vor fi încasați bani de la populație, nu putem garanta că se va asigura continuitate furnizării apei calde”, subliniază primarul Ion Lungu
 

Societatea de termoficare Termica Suceava va primi, de la bugetul local, 1,5 milioane de lei, un proiect de hotărâre în acest sens fiind înscris pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna acesta a CL. Potrivit edilului-șef Ion Lungu, în acest an, în conturile firmei din Lunca Sucevei, au fost virate 15 milioane de lei, 11 milioane de lei reprezentând subvenția pentru gigacalorie. Pe de altă parte, până la finele lui 2012, Termica ar urma să se alegă cu 5 milioane de lei, dintre care 3 milioane de lei cu titlu de diferență între costul real al agentului termic și cel efectiv suportat de consumatori. Astfel, în total, în 2012, ținând cont și de rata la proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, efortul municipalității în conturile termoficării ar urma să se ridice la 26 milioane de lei (în jur de 5,7 milioane de euro). „Este un efort peste măsură, de aceea fac apel la populație, care are o restanță de 200 de miliarde de lei vechi la Termica, să-și achite facturile în conturile consumului de gaz metan”, a precizat primarul. Ion Lungu a ținut să menționeze că, din 2004, de când este la conducerea municipalități, către Termica au fost orientate fonduri de 27 de milioane de euro, bani cheltuiți cu modernizarea punctelor termice și a rețelelor de transport și distribuție a agentului termic. „Rămâne în continuare valabil ca populația să achite minim 20 de miliarde de lei vechi în luna august și, de asemenea, 20 de miliarde de lei vechi în luna septembrie. În măsura în care acești bani nu vor fi încasați de la populație, nu putem garanta că se va asigura continuitate furnizării apei calde”, a subliniat primarul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI