PSD Suceava 2020

Punctul de frontieră Vicovu de Sus – Krasnoilsk, în atenția autorităților sucevene și cernăuțene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că la sfârșitul săptămânii trecute s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Mychail Papiev, și cu președintele Consiliului Regional Cernăuți, Mihail Găiniceru, cu care a discutat despre cooperarea între cele două zone, dar și în ceea ce privește traficul la frontieră.
 

Pentru degrevarea punctului de frontieră de la Siret, unde timpii de așteptare sunt mari, reprezentanții celor două regiuni consideră că este important ca punctul de frontieră Vicovu de Sus – Krasnoilsk să fie deschis traficului internațional de mărfuri și persoane. Nechifor a precizat că partea română a finalizat lucrările la acest punct de frontieră, fiind dotat pentru a îndeplini standardele Schengen, dar că în partea ucraineană nu au fost făcute investiții. Propunerea autorităților din Cernăuți este ca, în acest punct de trecere a frontierei, formalitățile să fie simplificate, iar controlul la frontieră să fie mixt, efectuat de români și ucraineni, în zona construită pe partea din România, a spus Nechifor. El a precizat că reprezentanții din județul Suceava și cei din regiunea Cernăuți urmează să facă demersuri la autoritățile guvernamentale din cele două țări în vederea deschiderii acestui punct de frontieră traficului internațional. Nechifor a mai spus că a discutat cu reprezentanții din regiunea Cernăuți și posibilitatea reintroducerii pass-urilor, documente emise în comun de autoritățile din Suceava și Cernăuți, care să fie folosite la trecerea mai rapidă a frontierei de persoane care participă la activități de cooperare între cele două zone. În prezent, doar PTF Siret – Porumbnoe are caracter de punct de trecere internațional rutier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: