Micii piloți suceveni sunt pregătiți să-și arate aptitudinile

Unul dintre cercurile care aveau căutare maximă în perioada anilor 1980 era cel de karting. Copiii Sucevei doreau să simtă adrenalina unui tur cu kartul, iar pentru că în acele vremuri nu erau simulări pe computer, cel puțin nu în România, veneau în număr mare la Casa Pionierilor.
 

Lucrurile s-au schimbat radical, tinerii suceveni preferând în mod clar „Need for Speed” sau alte combinații virtuale. Totuși, mai există copii care vor să vadă cum se schimbă vitezele, cum se iau virajele și cum este să porți o cască de protecție în concurs. În aceste zile, la Cercul de Karting din cadrul Palatului Copiilor și Elevilor din Suceava este agitație, pentru că la sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea Aeroportului „Salcea” ei vor deschide spectacolul. Sucevenii vor avea prilejul să vadă la lucru sportivi adevărați care s-au remarcat la întrecerile de profil din 2012. Atât la faza județeană a Campionatului național de karting, cât și la Memorialul „Codruț Morar și Jani Ferenc” de la Târgu Secuiesc, micii piloți, pregătiți de Biatrice Choleva, au urcat pe podiumul de premiere. Cei care s-au remarcat în competiție la clasele Bambini, Pufo, Mini și Kadet au fost Ștefan Dranca, Robert Semenciuc, Andrei Dranca, Ionuț Socoliuc, Ionuț Gâză, Andrei Măriei, Tiberiu Frățeanu și Cristina Alexandru. Nu trebuie uitat faptul că pe lângă concursurile de teren, sucevenii s-au remarcat și în cele teoretice pe teme de circulație. O parte din lucrurile bune au dăinuit de-a lungul anilor și unul dintre acestea este să-ți urmezi visul sau pasiunea indiferent de condiții. Copiii care vin la karting știu la 7-8 ani ce este un ambreiaj și cum este să depășești la aspirație. Ei au demonstrat că sunt pasionați și vor mai face acest lucru în acest weekend.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: