Zona metropolitană Suceava caută terenuri pentru eventualii investitori

Pe 16 martie, Consiliul de Administrație al Asociației de dezvoltare intercomunitară „Zona metropolitană” se întrunește în prima ședință din acest an, prilej cu care va fi aprobat bugetul pe 2012.
 

În ședința consiliului director al structurii ce a avut loc în luna ianuarie s-a avansat suma de 150.000 de lei, buget la care fiecare membru contribuie proporțional cu numărul de locuitori. Evident, cea mai mare contribuție o are municipiul Suceava, 100.000 de lei, urmat de orașul Salcea, de 11.715 de lei, și comuna Bosanci, de 8.675 de lei. Cu acești bani urmează a fi întocmit studiul de dezvoltare durabilă a zonei metropolitane în perioada 20132020. În cadrul ședinței din 16 martie, vor fi căutate soluții pentru încheierea de posibile parteneriate private. Deoarece primăria reședinței de județ nu dispune de terenuri pe care să le pună la dispoziția eventualilor investitori, președintele asociației, Ion Lungu, spune că se va apela la primăriile unităților administrativ-teritoriale din componență. „Am avut discuții cu oficialii ambasadei Marii Britanii la București, care și-au exprimat dorința de a aduce investitori în zona metropolitană Suceava. Vom avea discuții cu primarii, să vedem ce posibilități, ce disponibilități de terenuri există, pentru că unele dintre investițiile care ar putea fi promovate sunt legate de agricultură. Primăria Suceava nu are terenuri în acest sens, de aceea voi apela la primarii din zona metropolitană”, subliniază primarul Sucevei. Din Asociația de dezvoltare intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava fac parte, alături de municipiul reședință de județ, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Bosanci. Organele de conducere ale asociației sunt consiliul de administrație, consiliul director și cenzorul. Consiliul de administrație are 57 de membri din rândul consilierilor locali ai localităților componente, iar din consiliul director fac parte cei 7 primari. Președintele asociației este primarul de Suceava, Ion Lungu, în calitate de edil-șef al celei mai mari unități teritorial-administrative din componență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: