Adăpostul de la Biserica „Sf. Vineri” din Suceava este din nou plin

Dacă nu gerul de acum o săptămână, viscolul din ultimele zile a fost cel care a împins oamenii fără adăpost din Suceava să bată la ușa Centrului social „Lumină lină”.
 

Au găsit un pat curat și o masă caldă, ca ultimă soluție de supraviețuire în această iarnă. Au luat locul altor persoane care după ce s-au încălzit și s-au hrănit, la rândul lor, au plecat din adăpost spre alte destinații. Dintre aceștia din urmă, unii probabil vor reveni, alții probabil că nu. Duminică noapte au dormit în centrul social 35 de tineri, bărbați și femei, pentru ca în următoarea zi să-și găsească adăpost „doar” 32. „Iarna aceasta a fost mai grea decât cea din 2010. Am avut și atunci multe persoane, dar au fost numai persoane mature sau vârstnice. Anul acesta e ceva deosebit, au venit la noi mulți tineri, semn că nici ei n-au răzbătut fără sprijin prin această iarnă”, crede Geanina Paveliuc, șefa centrului. Printre oamenii care au venit în adăpost în cursul zilei de luni, a fost și o mamă cu două fetițe, una de 4 ani și cealaltă de 8 ani, alungate de sărăcie din Tulcea. Cele trei au părăsit sudul țării în urmă cu aproximativ o lună, „migrând” aproape 450 de kilometri spre Suceava unde aveau o cunoștință. Au stat la ea cât a trecut gerul, dar bună-voința persoanei care le-a oferit adăpost s-a încheiat repede. Sfătuite de cineva, mama și cele două fetițe din Tulcea au ajuns la centrul social al Bisericii „Sf. Vineri” pentru a-și aduna puterile, intenția lor fiind să se reîntoarcă în sudul țării, imediat ce vor putea.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: