În turul II al alegerilor pentru funcția de președinte al Alianței Sindicatelor din Învățământ „Spiru Haret”

Au rămas în cursă vicepreședinții Dumitru Irimia și Giani Leonte

După centralizarea a circa 95% din voturile exprimate de cadrele didactice sucevene pentru alegerea președintelui Alianței Sindicatelor din Învățământ „Spiru Haret”, în turul II se vor prezenta profesorii Dumitru Irimia, liderul filialei Suceava, și Giani Leonte, liderul filialei Gura Humorului.
 

Comisia electorală s-a întrunit miercuri pentru centralizarea voturilor adunate din toate școlile ale căror cadre didactice sunt membre la sindicatul menționat, dar nu toate au putut fi numărate întrucât, din cauza vremii, „au picat faxurile și calculatoarele”, ne-a spus Dumitru Irimia. Comisia se va întruni din nou, până luni, pentru finalizarea situației, care oricum nu va schimba candidații cu cele mai multe voturi care vor intra în al doilea tur. Pentru ca președintele să fie ales din primul tur, unul dintre candidați trebuie să aibă 50% plus 1 din voturi, numai că, la startul alegerilor fiind 4 candidați, aceasta nu s-a putut realiza, a mai spus prof. Irimia. Reamintim că au și-au depus candidatura pentru funcția de președinte al fostului Sindicat Județean „Spiru Haret”, devenit alianță, cei 4 vicepreședinți actuali, prof. Dumitru Irimia, prof. Giani Leonte, prof. Vasile Budușanu, liderul filialei Fălticeni, și directorul Școlii Pătrăuți, prof. Radu Jureschi. Sindicatul „Spiru Haret” este cel mai mare din județ, numărând peste 8000 de membri. Funcția de președinte a devenit vacantă după ieșirea la pensie a prof. Constantin Cernica, care a condus sindicatul din anii ’90.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: