Cursuri de zbor cu parapanta

Au început înscrierile

Asociația Sportivă „Cumullus” din Suceava a început deja înscrierile pentru cursurile de zbor cu parapanta. După a treia promoție de piloți, care au absolvit cursul în toamna anului trecut, „Cumullus” își propune să continue și în acest an cursurile pentru cei care vor să deprindă tehnicile de zbor.
 

Președintele asociației, Ciprian Pașcan, a anunțat că în momentul de față se pot face înscrieri pentru cursuri, acestea urmând să înceapă pe 17 martie, la sediul școlii din Suceava. „Cursurile se adresează tuturor persoanelor de peste 16 ani cu sănătate fizică și psihică bună. Cursul poate fi organizat atât în regim de weekend, cât și în regim intensiv, cuprinzând atât teorie, cât și practică. Partea teoretică se va desfășura în sala de curs a școlii, în timp ce la partea practică vor fi efectuate zboruri pe dealurile învecinate Sucevei, iar spre finalul cursului piloții vor face zboruri în zone montane: Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Obcinile Bucovinei sau Vatra Dornei. Pentru începători va fi organizată și o tabără de zbor la Costinești. Pentru participanții la acest curs, Asociația „Cumullus” va pune la dispoziție un suport de curs teoretic, precum și echipamentul de zbor complet. Cursul pentru începători se va finaliza în toamna acestui an cu un examen, în urma căruia piloții absolvenți vor primi o licență de zbor recunoscută pe plan internațional, noii piloți putând zbura oriunde în lume. Pentru cei care nu s-au decis să pășească în această lume a zborului, „Cumullus” organizează zboruri tandem, în dublă comandă, participanții fiind însoțiți în zbor de un pilot. În timpul zborului pasagerul nu trebuie să piloteze, ci doar să se bucure de zbor și să-și fotografieze sau să-și filmeze zborul, dacă dorește. De asemenea, în cadrul școlii pot fi organizate, gratuit, sesiuni demonstrative de pregătire, la care participanții pot lucra, sub supravegherea instructorului, pe un teren drept, luând astfel contact cu echipamentul de zbor și cu tehnicile specifice”, a declarat președintele asociației „Cumullus”, Ciprian Pașcan. Cei interesați de cursuri sau de zbor în tandem se pot înscrie la sediul Asociației „Cumullus”, din Suceava, str. Cernăuți nr. 11, la telefonul 0724 501 175, web: www.cumullus.ro, sau e-mail: office@cumullus.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: