George Sârbu – 75 de ani

Mâine, 5 februarie, George Sârbu împlinește 75 de ani. Neascuns sub pălăria pensiei, maestrul se află încă activ în viața publică, de dragostea lui fără margini pentru folclorul cel curat românesc legându-se soarta deja atât de cunoscutului Ansamblu „Balada”, ca și soarta copiilor talentați care, formați de ochiul său înțelept și roditor, se ridică în cerdacul purtătorilor inițiați de tradiție. Dar de aceeași dragoste se leagă și, nevăzut, neștiut, dar real, reperul curat la care privim atunci când este necesară deslușirea lucrului pur de lucrul întinat din folclorul de astăzi.
 

Dumitru TEODORESCU

George Sârbu are în spatele său o viață consacrată folclorului muzical, renumele său izvorând deopotrivă din talentul de constructor de orchestre faimoase, dar și de excelent șlefuitor al textului muzical, interpretat de mari voci ale muzicii populare românești. Standardul ridicat pe care și l-a impus și l-a impus altora l-a consacrat în ochii mediocrităților drept un om dificil. Rigoare sa, preluată de cei care au dorit să izbândească în adevăratul folclor, a fost și este apreciată de cei ce-i datorează, în măsura în care au dorit-o și acceptat-o, succesul de astăzi. George Sârbu și a ales soarta și și-o poartă cu bărbăție și distincție. Cum este tânăr încă, suntem convinși că va face și de-acum înainte ceea ce bine a făcut până acum. La mulți ani, maestre George Sârbu!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: