PSD Suceava 2020

Două comisii controlează primăriile care nu au plătit salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap

Comisii mixte formate din reprezentanți ai Prefecturii Suceava, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială și Direcției Generale a Finanțelor Publice, coordonate de șeful Corpului de control al prefectului, vor face verificări pe linia modului de plată a salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap grav din mai multe comune ale județului.
 

Purtătorul de cuvânt al prefecturii, Monica Tătaru, informează că respectivele comisii își desfășoară activitatea pe durata a două zile, inclusiv astăzi. „Motivat de faptul că unele unități administrativ-teritoriale au avut în anul 2011 excedent bugetar pe de o parte, iar pe de altă parte însoțitorii persoanelor cu handicap din respectivele comune au reclamat că nu le-au fost plătite drepturile salariale, prefectul județului Suceava, dl Sorin Arcadie Popescu, a dispus, prin ordin, înființarea a două comisii mixte care să verifice modul de finanțare și de plată al asistenților personali în anul 2011”, a declarat Monica Tătaru. Descinderi ale controlorilor au loc la Baia, Cornu Luncii, Drăgușeni, Dolhești, Dumbrăveni, Forăști, Frătăuții Noi, Grănicești, Horodniceni, Rădășeni, Salcea, Vadu Moldovei, Udești și Zvoriștea, rezultatele verificărilor, concluziile, precum și măsurile propuse urmând fi făcute publice în cel mai scurt timp. În urmă cu o săptămână, șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, a criticat administrațiile locale care nu au plătit la timp salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap grav. Președintele CJ a remarcat că, în timp ce asistenții persoanelor cu nevoi speciale nu-și mai primiseră remunerațiile de mai multe luni, unele administrații au încheiat anul 2011 cu bani în conturi. În această postură s-a aflat și primăria de la Vadu Moldovei, șeful executivului județean opinând că autoritățile cu pricina ar trebui să dea dovadă de mai multă responsabilitate. În urma pozițiilor luate, însoțitorii în cauză au primit salariile pe o singură lună dintre cele 4 restante.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: