Pinocchio…, la întâlnirea cu Toamna

Vineri, 4 noiembrie 2011, copiii de la grupa ”Fluturașii” de la grădinița ”Pinocchio” din Fălticeni au trăit emoții puternice la acțiunea de finalizare a proiectului tematic derulat în ultimele cinci săptămâni, ”Farmecul Toamnei”, alături de educatoare, părinți, bunici, precum și celelalte grupe de preșcolari din grădiniță.
 

Prin diversitatea activităților desfășurate cu preșcolarii pe parcursul proiectului, am constatat că le-am oferit copiilor contexte de joc și de învățare în care au făcut achiziții importante, în care și-au putut valorifica nenumărate cunoștințe și deprinderi. Acțiunea a debutat cu expoziția organizată pe holul grădiniței, ”Toamna – bogăție și culoare”, unde au fost expuse lucrările copiilor realizate pe parcursul proiectului tematic. Apoi, copiii și-au evaluat cunoștințele dobândite în manieră integrată despre anotimpul toamna în cadrul concursului interactiv ”De vorbă cu Toamna”, unde au fost răsplătiți, pentru multitudinea de cunoștințe achiziționate, cu diplome de merit. În continuare, ”Fluturașii” s-au costumat adecvat anotimpului toamna și, în clubul unității, au prezentat un minispectacol tematic, au prezentat parada modei, asumându-și diverse personaje tematice imaginare: zâna Toamna, zâna Crizantemelor, zâna Frunzelor, zâna Fructelor, zâna Legumelor, prințul Toamna, prințul Florilor, prințul Fructelor, prințul Legumelor, prințul Măr etc. La paradă au participat și copiii de la grupa pregătitoare ”Voiniceii”, care au completat personajele de la paradă cu eroi din povești cunoscute. Finalul acțiunii a constat în participarea copiilor la ”Carnavalul Toamnei”, unde au dansat în ritmuri vesele. Acțiunea s-a dorit a fi un feedback al activităților desfășurate pe parcursul proiectului, al interesului manifestat de copii pentru cunoașterea mediului înconjurător, pentru explorarea acestuia în contexte variate. (Prof. ADRIANA SAMSON)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI