Asistenții generaliști s-au îngrămădit la concursul de grad principal

Peste 150 de dosare au fost depuse la Direcția de Sănătate Publică Suceava de asistenți medicali generaliști care doresc să obțină gradul principal, înscriindu-se la concursul organizat în perioada 10-11 noiembrie.
 

Au fost depuse în total 183 de dosare, dintre care 153 sunt la specialitatea asistent generalist, 28 pentru specialitatea de asistent medical de farmacie și câte unu pentru cea de asistent medical de radiologie, respectiv de asistent medico-social. Examenul este organizat de DSP și coordonat, de la nivel central, de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), conform normelor de organizare și desfășurare a examenului de grad principal, aprobate în septembrie de Ministerul Sănătății. Concursul se desfășoară pe durata a două ore, iar examinarea se realizează pe baza unui test grilă cu 100 de întrebări. Testul grilă și grila de corectură se elaborează la sediul OAMGMAMR, cu două zile înainte de data susținerii examenului. Acestea vor fi transmise comisiilor locale cu două ore înainte de începerea examenului, potrivit normelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: