FSLI condamnă tăierea gradației de merit la personalul didactic auxiliar din învățământ

> “Ministerul Educației continuă să își bată joc de angajații din învățământ”, declară președintele FSLI, Simion Hăncescu
 

Personalul didactic auxiliar din învățământ nu va mai primi gradația de merit, începând cu anul 2012, potrivit metodologiei care reglementează acordarea acestui drept, situație ce a determinat Federația Sindicatelor Libere din Învățământ să ia poziție. Aceasta “condamnă decizia Ministerului Educației Cercetării, Tineretului și Sportului de a îngrădi un drept al angajaților din învățământ, doar pentru a face economie la bugetul statului” și anunță că a făcut deja demersuri către Comisia pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților, pentru modificarea actului normativ prin care personalul didactic auxiliar nu mai beneficiază de gradația de merit. Gradația de merit reprezintă 25% din salariul de bază, prin tăierea ei, în total, la nivelul unităților de învățământ din întreaga țară urmând a fi afectați aproximativ 17.000 de angajați, care înseamnă bibliotecari, laboranți, informaticieni, secretari etc. “Considerăm că este o discriminare și o lipsă de recunoaștere a importanței pe care o are personalul didactic auxiliar într-o unitate de învățământ. Gradația de merit se acorda pentru activitatea deosebită, iar efortul bugetar nu era atât de mare, însă pentru colegii noștri sumele primite în plus înseamnă foarte mult. Din păcate, Ministerul Educației continuă să își bată joc de angajații din învățământ”, a declarat Simion Hăncescu, președintele FSLI. Potrivit cifrelor puse la dispoziție de federație, un bibliotecar are un salariu de bază de 940 lei, cu gradația de merit acesta fiind de 1175 lei. Un informatician grad I A are 992 lei salariul de bază și 1240 cu tot cu gradație, pentru un laborant, cu gradație salariul crește de la 899 la 1123 lei, iar la un secretar, de la 964 la 1205 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: