De ce nu se bucură ministrul Igaș

Ministrul administrației și internelor, Traian Igaș, a declarat, joi, la Rădăuți că nu îl bucură faptul că s-a ajuns într-o etapă în care trebuie să se facă disponibilizări. Igaș a spus, într-o conferință de presă, că disponibilizările din MAI reprezintă o latură mai puțin plăcută pe care o aduce în atenția opiniei publice, dar că el este obligat să îndrepte lucrurile, după ce alții au gestionat prost acest sistem.
 

Traian IGAȘ

„Ceea ce au greșit alții, și aici mă refer la perioada 2007-2008, mi-a revenit mie sarcina să îndrept acele greșeli. Practic, România, astăzi, nu-și mai permite să plătească atât de mulți bugetari, fie că discutăm din zona de ordine și siguranță publică, fie că discutăm din alte zone bugetare și acest lucru trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu”, a spus Igaș. Ministrul de interne a subliniat că liderii politici care promit reangajarea acestor persoane disponibilizate după ce vor prelua guvernarea mint, pentru că nu există resurse bugetare. „Înțeleg că sunt unii lideri politici care promit că dacă vor veni la putere îi vor reîncadra. Din păcate, nu fac altceva decât să dezinformeze, să mintă, practic. Știm cu toții că nu avem la dispoziție buget și nu vom avea un buget care să permită reangajarea lor”, a conchis Igaș. În județul Suceava vor fi disponibilizați din 8 octombrie trei angajați din IPJ, un număr de 35 de angajați din IJPF, alți 18 pompieri și 22 de jandarmi fiind deja disponibilizați.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI