Caut director…

Deunăzi, un încă tânăr om de afaceri, pe care îl apreciez și pentru cultura lui (sau mai ales, fiindcă la afacerile sale nu mă prea pricep), m-a făcut atent față de această realitate. Știi că pe piață se caută directori și… nu prea e simplu să-i găsești? Uite (iar cazuri, înțeleg, se întâlnesc și în Suceava), bunăoară îmi extind afacerile în asemenea măsură că nu le pot administra eficient pe toate. Și vreau să angajez câte un manager care să se ocupe de cea de mobilă, altul pentru amenajările interioare etc.
 

L.D. CLEMENT

Adică nu că n-ar fi doritori (m-am documentat la rându-mi și am constatat că anunțurile de tip „caut director” nu sunt chiar puține, fiind plauzibil ca cererii să i se răspundă cu o ofertă comparabilă – n.n.), ci că doritorii lasă de dorit. Iar dacă în străinătate un astfel de manager trebuie să fie, în primul rând, foarte pregătit, un meseriaș de înalt nivel, la noi, în România, profilul directorului căutat arată cam așa: 1. Să nu (mă) fure, 2. Să nu (mă) fure, 3. Să nu (mă) fure, 4. Să comunice bine cu angajații, 5. Să se priceapă… Fiindcă dacă nu-l găsești corespunzător acestui profil, ca mâine ți-a ucis firma și, eventual, te regăsești cu el pe piață, în calitate de concurent care-ți știe și secretele, și slăbiciunile. Deh, chiar o fi greu să găsești unul pe care să nu-l prinzi cu rața-n gură…!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: