Pompierii voluntari și privați din Brodina – cei mai buni din țară

Tradiția Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență a continuat și în acest an prin desfășurarea etapei naționale, organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) în localitatea Târgu Secuiesc, județul Covasna.
 

La toate etapele anterioare ale concursurilor profesionale, pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Brodina și al Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al S.C. Forestind S.A. Falcău s-au prezentat cu dorința de a învinge și de a demonstra că pot face față cu succes oricăror încercări, calificându-se la etapa națională, ediția 2011. Pregătirea loturilor s-a făcut cu sprijinul Primăriei comunei Brodina, al conducerii S.C. Forestind S.A. Falcău și, nu în cele din urmă, cu participarea nemijlocită a specialiștilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. Etapa Națională a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență s-a desfășurat în perioada 10-12.08.2011, pe stadionul din municipiul Târgu Secuiesc, la start aliniindu-se 9 echipaje ale Serviciilor Voluntare și 10 echipaje ale Serviciilor Private pentru Situații de Urgență. Cele trei probe s-au desfășurat conform regulamentului de organizare și desfășurare al concursurilor începând cu „Dispozitivul de intervenție”, apoi „Pista de îndemânare și viteză” iar, în final, „Ștafeta 4 x 100m”. După desfășurarea probelor și centralizarea rezultatelor, clasamentul s-a prezentat astfel: 1. locul I – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Brodina, județul Suceava (18 pct.) 2. locul II – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Girog, județul Timiș (17 pct.) 3. locul III – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Sânmartin, județul Harghita (17 pct.) Echipajul S.P.S.U. al S.C. Forestind S.A. Falcău s-a clasat pe locul VI, la egalitate cu serviciile clasate pe locurile IV și V, departajarea făcându-se la proba „Dispozitivul de intervenție”. „Pentru S.V.S.U. Brodina și S.P.S.U. al S.C. Forestind S.A. Falcău transmitem felicitări și mult succes în îndeplinirea la standarde profesionale ridicate a atribuțiunilor specifice, iar deprinderile dobândite pe terenul de antrenament și concurs să le fie «binețe» în lupta continuă pentru salvarea vieții oamenilor și a bunurilor materiale de la incendii și calamități de pe teritoriul localității Brodina și a celor învecinate!”, se arată într-un comunicat al ISU „Bucovina” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: