Trenul de epocă „Pelerin în Bucovina” a pornit ieri din Gara Burdujeni

Un tren de epocă tractat de cea mai veche locomotivă cu aburi din țară, aflat în foarte bună stare de funcționare și având în componență patru vagoane construite în jurul anului 1900, a fost dat în folosință, în cursul zilei de ieri, pentru a face traseul Suceava – Cacica și retur. Trenul, care a atras privirile tuturor celor prezenți în Stația feroviară Burdujeni din municipiul Suceava urmează ca, de luni, să circule regulat spre localitățile Vatra Moldoviței, Cacica și Putna, fiind parte integrantă din proiectul „Pelerin în Bucovina”. Trenul a plecat în prima sa cursă avându-i drept pasageri „de lux” pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și pe primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.
 

Directorul CFR Călători Iași, Constantin Axinia, prezent la acțiune, a precizat că trenul este tractat de cea mai veche locomotivă cu aburi în funcțiune din țară și are în componență vagoane construite la sfârșitul secolului al XIX-lea și la începutul secolului XX. Vagoanele erau, inițial, de clasele 1, a 2-a și chiar a 3-a, existând în componența garniturii de tren inclusiv un vagon de tip salon și altul pentru poștă. Președintele CJ Suceava a declarat că, de luni, trenul va pleca regulat în curse spre Vatra Moldoviței, Cacica și Putna, în cadrul proiectului „Pelerin în Bucovina”. În funcție de succesul la public al acestuia, este posibil ca trenul să rămână în zonă, urmând să devină un tren turistic. Prețul biletelor pentru o călătorie nu a fost încă stabilit. „Pelerin în Bucovina” este un program turistic inițiat de CJ Suceava, presupunând un pelerinaj, în perioada 15 iulie – 15 august, de la Viena în Bucovina, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului. Programul este sprijinit și de autoritățile austriece. Gheorghe Flutur a declarat că proiectul este de mare perspectivă, urmând ca din toamna acestui an să fie combinat cu programul “Rute culturale europene”, una dintre acestea fiind spre mănăstirile cu frescă exterioară din Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: