La a 21-a ediție

Festivalul internațional „Umor la… Gura Humorului”

> Orașul de la confluența Moldovei cu Humorul se străduiește să iasă din criză prin (motive de) râs
O nouă ediție a Festivalului „Umor la… Gura Humorului”, doar unul dintre festivalurile găzduite de orașul de la confluența Moldovei cu Humorul, ediția a XXI-a, este pe cale să înceapă.
 

Manifestările au loc, potrivit organizatorilor, în zilele de 8-10 iulie, urmând a concentra maeștri și amatori (în sensul cel mai nobil al cuvântului) ai caricaturii și literaturii umoristice (epigramă), fiind propusă acum și o nouă categorie, cea de fotografie umoristică. Tema ediției din acest an este, pentru toate secțiunile, „Ieșirea din criză”. Altfel…, principalele momente ale festivalului sunt programate încă de astăzi după-amiază, la Baza de agrement „Ariniș” și în parcul de distracții. Dar vineri, după „Nunta de aur” de la restaurantul „Moldova”, la Muzeul Obiceiurilor din Bucovina, de la ora 16, va avea loc vernisajul expoziției documentare „Sistemul austriac de forturi de la Gura Humorului” (anunțată, în urmă cu vreo două săptămâni, de primarul Marius Ursaciuc), vernisarea unor expoziții personale și, firește, de vernisarea Salonului de grafică satirică. În aceeași zi, cei interesați vor avea parte de muzică de fanfară, de artiști plastici ce le vor sta în cale, de un târg al meșteșugarilor, de o a III-a ediție a Festivalului gastronomic „Barabula de aur”, de o expoziție de fotografie (într-o localitate deja certificată ca loc al artiștilor fotografi de calitate și al prietenilor lor), de o primă ediție a unui concurs menit să pună la încercare talentele (și umorul) localnicilor, la care își dau… concursul, aflăm, actorii Cristina Stamate și Claudiu Bleonț, ca și cântărețul Gabriel Dorobanțu. După lăsarea întunericului vor cânta Vunk, iar mai apoi va urma Balul gospodarilor. Sâmbătă se va desfășura ediția a V-a a unui concurs național de tenis de masă, se va continua cu fotografia, caricatura și… barabula, dar va continua și concursul lansat în seara anterioară. De la ora 22, în concert, Publika (trupă în care cunoscătorii se vor reîntâlni cu un chitarist de excepție – și nu numai – care acum mai bine de 10 ani își făcea studenția la Suceava). Duminică, de la ora 12, la Biserica catolică, un recital al coralei „Lira”, apoi festivitatea de premiere a festivalului (la muzeu), tot felul de „piedici” frumoase puse în calea trecătorilor în centrul orașului și în „Ariniș”, pentru ca la ora 15 să aibă loc Premierea olimpicilor humoreni. La un ceas după, o paradă a portului popular și a minorităților naționale din Bucovina și un concert de muzică populară susținut de localnica Maria Macovei, dar și cu „invitați-surpriză”. Înainte de focul de artificii de la miezul nopții, va concerta trupa „Zdob și Zdub”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: