Despre cinste

Un vechi prieten de la Frasin ne-a dat telefon, ieri, pasă-mi-te pentru a cere un sfat. „Ești un om înțelept, ce să fac în cazul acesta?…”. Și ne povestește. După ce s-au terminat manifestările din 23 mai de la Bucșoaia, unde s-a încins „Hora Bucovinei”, o ceată de copii a fost chemată a doua zi să ajute la curățenie în tabără. Două fete, una de clasa a VIII-a, Rusu Gabriela Aurelia (cu mama plecată la lucru în afară și cu tată muncitor în comună, fără resurse materiale grozave deci) și una de clasa a VI-a (probabil), Drelciuc Andreea Ilinca, au găsit printre resturi o sumă depășind cu ceva 1000 de lei. Fetele au dus banii la poliție.
 

Dumitru TEODORESCU

Dar au suportat ulterior ironiile unor colegi, care se mirau de… prostia lor: „Băă, sunteți niște fraiere, la ce-ați dat banii înapoi?! Ăla care i-a pierdut n-avea nevoie de ei, dacă i-a luat la distracție”. Poliția a făcut cercetări și a găsit păgubașul, o femeie. „Nici păgubașa, nici poliția în mod explicit, dar mai ales nici școala – pentru că între timp au fost organizate un careu școlar și un banchet – n-au găsit de cuviință să spună un cuvânt de apreciere pentru gestul celor două fete. Să le mai cerem copiilor să fie cinstiți, când ei înșiși, făcând un gest onest, noi îl ignorăm, îl bagatelizăm sau chiar îl ironizăm?”, s-a întrebat amicul. L-am sfătuit să citească aceste rânduri, că noi atât putem face. Bravo, fetelor, și îndrăznim să vă mulțumim și în numele păgubașei. Poate e o femeie bătrână, neîndemânatică, neînvățată cu asemenea gesturi…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: