Criza face găuri în pușculița municipală suceveană

➢ Guvernul își ia mâna protectoare de pe administrațiile locale, sumele defalcate de la centru înscriindu-se, pe an ce trece, pe o pantă tot mai descrescătoare
 

Criza economică începe să se facă din ce în ce mai mult simțită și în administrația locală suceveană, golurile din vistieria comună fiind tot mai multe. Potrivit primarului Ion Lungu, anul trecut încasările la bugetul municipiului Suceava au fost de numai 57,45% din sumele aprobate de Consiliul Local. „Desigur, anul trecut am aprobat un buget mai mare, mai optimist. Însă, din păcate, a venit criza economică, iar acesta nu a putu fi executat întocmai”, reliefează edilul-șef. Lungu spune că îmbucurător este faptul că aproape jumătate din intrările în vistieria municipală provin din venituri proprii, aceasta mai ales în contextul în care Guvernul își ia mâna protectoare de pe administrațiile locale, sumele defalcate de la centru înscriindu-se, pe an ce trece, pe o pantă descrescătoare. „Nu vreau să intru în zona politică, însă, indiferent de culoarea guvernării, sunt convins că, de la an la an, veniturile încasate de la bugetul central de autoritățile locale vor fi în scădere. De aceea, trebuie să ne asigurăm venituri proprii cât mai multe”, opinează ocupantul fotoliului din Areni. Primarul informează că probleme sunt și cu plata furnizorilor. Astfel, la finele anului trecut, obligațiile erau de peste 51,1 milioane de lei, nu mai puțin de 27 milioane de lei trebuind îndreptate înspre Termica, în contul diferenței dintre tariful de referință al energiei termice și cel efectiv de producere, transport și distribuție. „Este vorba despre subvenția pe care nu o putem achita la zi, deoarece în joc sunt sume foarte mari”, explică șeful administrației locale sucevene, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: