La memorialul „Iacob Buiucliu”

Copiii de la cercul Radioclub din cadrul Palatului Copiilor Suceava au demonstrat real talent

Copiii înscriși la cercul Radioclub din cadrul Palatului Copiilor Suceava au participat, recent, la Memorialul „Iacob Buiucliu”, care s-a desfășurat la poligonul din Solca.
 

La întreceri au luat parte Augustin Pintea – 9 ani, Iosif Leonte, Tudor Șutac și Andrei Aiuresei – 12 ani, Cezar Simioniuc – 13 ani, Claudiu Ciobanu, Victor Turușco și Vlad Onofrei – 14 ani, Adrian Brînzei și Matei Moscaliuc – 15 ani, Silviu Jureschi – 16 ani, Mihaela Știrbu și Codruț Brînzei – 17 ani. După executarea tragerii de acomodare-reglaj, s-a trecut la proba de concurs, 10 focuri, armă cu glonț calibru 5,6 mm, poziție culcat-rezemat, 50 metri. Sistemul de ochire a fost cel cu dioptru (folosit la armele standard). Chiar dacă antrenamentele de la Palatul Copiilor din Suceava s-au făcut cu o pușcă „Gamo” cu aer comprimat cu sistem clasic de ochire, toți elevii cercului Radioclub au fost „pe țintă” cu toate cele 10 lovituri. Cum competiția a fost open, cel mai bun rezultat a fost realizat de Claudiu Ciobanu – 88 de puncte, el fiind urmat în clasament de Iosif Leonte cu 85 de puncte și Andrei Brânzei cu 83 de puncte. Primii trei clasați au primit diplome, medalii și tricouri din partea organizatorilor. Amfitrionii Memorialului „Iacob Buiucliu”, profesorul Ștefan Buiucliu și secretarul de concurs profesorul Constantin Tarpan, au efectuat o evaluare obiectivă a nivelului de pregătire, corectând totodată și greșelile de tragere. Mergând pe principiul că cine trage bine cu arma cu aer comprimat va trage la fel și cu arma cu glonț, o parte dintre elevii cu rezultate deosebite au rămas în atenția profesorului Ștefan Buiucliu. Pe lângă tinerii de la Palatul Copiilor din Suceava, la Memorialul „Iacob Buiucliu” a participat și o grupă de elevi de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ei impresionând prin disciplină și executarea promptă a comenzilor conducătorului tragerilor. „Tirul sportiv, chiar dacă este un sport care nu adună mulți spectatori, dezvoltă la cei ce-l practică o serie de calități precum stăpânirea de sine, calmul, perseverența, tenacitatea și dorința de autodepășire, calități care pot fi utile și în viața de toate zilele”, a declarat profesorul Viorel Dincă de la cercul Radioclub al Palatului Copiilor din Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI