Suceava

Peste 30 la sută din fundațiile stâlpilor moderni de iluminat public au fost deja turnate

➢ „S-au amenajat un mare număr de fundații în comparație cu data la care a început proiectul”, explică primarul Ion Lungu
 

Deja au fost săpate și turnate fundațiile pentru mai mult de 30% dintre stâlpii din cadrul proiectului cu finanțare europeană POR de modernizare a iluminatului public sucevean. Șeful administrației locale, Ion Lungu, a declarat ieri, că, față de data la care a fost dat ordinul de începere a execuției, respectiv 17 aprilie, lucrările se desfășoară în ritm neașteptat de bun. „S-au amenajat un mare număr de fundații în comparație cu data la care a început proiectul, 30% dintre acestea fiind realizate. Avem o problemă la podul de peste râul Suceava, unde trebuie să fie montat urgent cablul, în așa fel încât să putem finaliza trotuarul de pe partea stângă dinspre oraș. Aceasta, pentru a reda circulației trotuarul, deoarece zona din preajma Bazarului este una foarte circulată”, explică edilul-șef al Sucevei. Câștigătorul licitației de modernizare este firma suceveană Loial Impex Suceava, în asociere cu Elco Botoșani și Energobit Cluj-Napoca. Consorțiul va reabilita sistemul în cauză pentru suma de 8,36 milioane lei (plus TVA), cu 9,8% mai puțin decât suma din indicatorii tehnico-economici aprobați inițial. Execuția la iluminatul public are în vedere, printre altele, înființarea unei linii electrice subterane de 25 km lungime, înlocuirea a 178 de stâlpi și montarea a 642 de corpuri de iluminat. Proiectul de modernizare a iluminatului public de pe calea rutieră principală a reședinței de județ este finanțat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile – poli de creștere urbană. În prezent, sistemul de iluminat public din reședința de județ funcționează în mod defectuos, la primăria municipiului înregistrându-se numeroase reclamații pe această temă. Majoritatea defecțiunilor sunt urmare a gradului mare de uzură a instalațiilor electrice. Municipiul Suceava a cumpărat infrastructura de iluminat public de la E.ON Moldova, de la bugetul local fiind alocată, în acest sens, suma de peste 100.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: