Dezbatere pe marginea noului Cod al muncii

În jur de 150 de angajatori suceveni au participat vineri la un seminar la care au fost prezentate principalele modificări introduse de Codul muncii în 2011, organizat la sediul Camerei de Comerț și Industrie Suceava.
 

În cadrul întâlnirii, au fost propuse o serie de discuții interactive între angajatorii participanți la seminar și gazdele evenimentului – secretarul General al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Suceava, Marcel Gaftoneanu, și șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, inspector-șef Ionuț Radu Crețuleac, economist. “Camera de Comerț și Industrie Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava organizează, astăzi, un seminar pe tematica noului Cod al muncii, precum și modificările aduse de acesta. Modificările și efectele vor fi dezbătute într-un seminar la care avem până în momentul de față peste 150 de taloane de înscriere. Participarea este foarte numeroasă deoarece subiectul este de real interes. Vom dezbate și legea zilierilor, precum și normele de aplicare ale acestei legi, legislația privind legea dialogului social și nu în ultimul rând vom avea o sesiune de întrebări și răspunsuri”, a declarat Marcel Gaftoneanu înainte de începerea dezbaterilor. La rândul său, șeful ITM Suceava a mulțumit Camerei de Comerț și Industrie Suceava pentru inițiativă. „Dorim să arătăm disponibilitatea noastră permanentă față de angajatori, dar și față de alte structuri, cu privire la integrarea pe piață a noului Cod al muncii, privind legea zilierilor, legea dialogului social. Acordăm o atenție deosebită angajatorilor și problemelor și dorim ca activitatea de îndrumare și prevenire pe care o are ITM să fie cât mai intensă. Astăzi, le voi transmite angajatorilor în primul rând să respecte legea, iar modalitățile de respectare a legii le vom discuta în sesiunea de întrebări și răspunsuri”, a subliniat Ionuț Crețuleac. În cadrul seminarului s-au adus în discuție și posibilitatea reangajării salariatului în urma concedierii colective, fără examen, concurs sau perioadă de probă, introducerea perioadei de stagiu pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior, introducerea obiectivelor de performanță individuală, precum și criteriile de evaluare a realizării acestora, o nouă durată a perioadei de probă pentru funcțiile de execuție și pentru funcțiile de conducere, ca și pentru durata termenului de preaviz, modificarea duratei contractelor individuale de muncă pe perioadă determinată, majorarea sporului acordat pentru munca prestată în timpul nopții, noi obligații ale inspectorilor de muncă în cazul controalelor care au ca obiectiv depistarea muncii fără forme legale ș.a. Conform Camerei de Comerț și Industrie Suceava, întâlnirea a fost adresată economiștilor, juriștilor, inspectorilor sau managerilor de resurse umane, angajaților sau colaboratorilor societăților comerciale, comercianților sau contribuabililor de orice tip.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI