Întrucât ministrul Sănătății are suspiciuni privind decontarea unor servicii medicale la nivel național

CAS trebuie să raporteze câte controale a făcut și ce sancțiuni a dat

Până pe 10 mai, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava trebuie să prezinte Casei Naționale o situație detailată a controalelor efectuate la furnizorii de servicii medicale și măsurile dispuse în cazul depistării unor nereguli.
 

Solicitarea a fost făcută de CNAS după ce ministrul Sănătății, Cseke Attila, a dispus demararea unor ample acțiuni de control la furnizorii de asistență medicală aflați în relație contractuală cu casele de asigurări, privind corespondența între serviciile solicitate pentru decontare și cele efectuate în mod real. Ministrul a afirmat că, în ultima perioadă, „există mai multe suspiciuni privind decontarea unor servicii medicale de către unele spitale sau cabinete medicale fără ca acestea să fie efectuate”, iar CNAS are obligația de a urmări colectarea și folosirea eficientă a Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate. El a cerut ca, în cazul constatării unor nereguli de la prevederile legale sau a fraudării sistemului, reprezentanții CNAS să sesizeze instituțiile abilitate. Situația cerută de CNAS trebuie să cuprindă controalele planificate și efectuate în acest an, precum și măsurile dispuse ca urmare a controalelor în cursul cărora s-au constatat nereguli, referitor la respectarea clauzelor contractuale în modalitatea de acordare a serviciilor medicale, corespondența între serviciile solicitate pentru decontare de către furnizori și cele efectuate în mod real și modalitatea în care prescrierea și eliberarea medicamentelor se încadrează în reglementările legale în vigoare. Reprezentanții CAS Suceava au precizat că astfel de controale sunt efectuate periodic de CAS, fiind aplicate și sancțiuni în cazul unor nereguli: „Verificarea corespondenței între serviciile solicitate pentru decontare de către furnizori și cele efectuate în mod real, precum și modalitatea în care prescrierea și eliberarea medicamentelor se încadrează în reglementările legale în vigoare fac parte din tematica acțiunilor de control desfășurate de inspectorii CAS Suceava, în mod curent”, a precizat președintele director general al CAS Suceava, ec. Cristian Bleorțu. CAS va transmite CNAS situația până pe 10 mai, iar la minister aceasta trebuie să ajungă până pe 20 mai.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI