Socoteala din târg...

Curtea de Apel Suceava dărâmă arestările făcute de procurorii DNA București

> Din 48 de inculpați rămași în arest, în această fază procesuală, 23 sunt liberi > Hotărârea este supusă recursului Lovitură de teatru, ieri, la Curtea de Apel Suceava. Din 48 de inculpați rămași arestați în lotul Siret, instanța i-a pus în libertate pe următorii 23:
 

Daniel Barbă, Vasile Adrian Bălici, Andrei Ciobanu, Marcel Coroi, Elena Cozminiuc, Cristian Filipoaia, Adrian Holcă, Virgil Jităriuc, Gheorghe Constantin Lavric, Romis Vasile Luchian, Dănuț Dumitru Neagu, Gheorghe Neamțu, Rodica Nichiforiuc, Cristian Nicolovici, Fănel Florin Rădăcină, Bogdan Constantin Rurac, George Slevoacă, Florin Sticleț, Sorin Doru Strugar, Simion Coroliuc, Nicu Cezar Schipor, Sorin Șcladan și Lazăr Ungureanu. Restul de 25 de inculpați rămân în arest, a hotărât Curtea de Apel Suceava. Încheierea de ședință poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Informații de ultimă oră certifică faptul că atât cei 25 de inculpați rămași în arest, cât și DNA Suceava s-au prevalat de această metodă de atac. Interesant este faptul că pe 3 mai curent tuturor celor 48 de inculpați aflați deocamdată în arest le expiră mandatele de arestare preventivă, ceea ce înseamnă, în termeni procedurali, că, cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, Înalta Curte de Casație și Justiție a României va trebui să se pronunțe asupra sorții acestora. În arest au rămas: Luchian Alexandru Posmangiu, Vasile Ovidiu Sasu, Cristinel Țiprigan, Cătălin Dumitru Zebreniuc, Elena Anca Agachi, Constantin Doru Andrișan, Mihaela Elena Cosic, Manuel Eugen Costache, Ramona Costiuc, Ilie Cozmei, Daniel Grigoraș, Adrian Ionuț Grosu, Traian Constantin Hai, Toader Ilieș, George Jacotă, Radu Lucanu, Florin Constantin Lupu, Florin Constantin Matei, Adrian Petru Mudrac, Viorel Ruște, Lucian Pintilii, Silviu Georgică Pomohaci, Ilie Zahariuc, Gheorghe Alin Pavlovici și, în viziunea DNA București, cms. Aurel Anea, capul răutăților în această afacere de corupție la frontieră. Cei puși în libertate ieri la Curtea de Apel Suceava au obligația de a nu părăsi țara o perioadă de 30 de zile. De consemnat faptul că îngenuncherea, la propriu, a reprezentantului cabinetului de avocatură Paula Iacob, Daniel Ionașcu, pe care câțiva dintre avocații suceveni l-au văzut drept un model de urmat (sau nu!), a avut în instanța suceveană un efect nul. Majoritatea reprezentanților barei sucevene s-au întrebat, mai mult sau mai puțin răutăcioși, de la ce nivel al onorariului un avocat poate ajunge și în genunchi, deși nicio procedură din lume nu-l poate obliga să adopte o asemenea atitudine. Un număr de 20 de inculpați, „găzduiți“ în condiții inumane în arestul IPJ Suceava, au luat deja calea Penitenciarului de maximă siguranță Botoșani, unde, cel puțin li se va asigura cel puțin dreptul la calitatea de oameni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: