Sport național

Ne scrie o mamă a opt copii sub 18 ani din Râșca. Este o familie săracă, căreia i-ar fi prins bine banii proveniți din alocația pentru copii. Patru dintre aceștia îndeplinesc condiția de vârstă pentru a primi o alocație. Numai că nu merg la școală, „deoarece – scrie mama lor – nu am avut posibilitatea de ai(!) mai da”. Însă, în condițiile de austeritate în care a intrat și asistența socială, legea s-a modificat. De la 1 ianuarie a.c., primesc alocație doar copiii care merg la școală, care au o frecvență bună și care fac și dovada că au media generală de cel puțin 8. Cei patru nu au deci dreptul la alocație decât dacă iau drumul școlii și obțin note bune și foarte bune.
 

Dumitru TEODORESCU

Bună, rea, asta este legea. Ne oprim însă asupra afirmației mamei că o funcționară de la primărie ar fi facilitat altor familii obținerea de către copiii lor a alocației fără să îndeplinească condițiile de mai sus. Mama din Râșca – care, iată, a învățat la școală să scrie, dovadă fiind scrisoarea ce ne-a fost trimisă; deci dacă știi să scrii și să citești ai cel puțin o șansă să te adresezi cui crezi că te poate ajuta să-ți rezolvi necazurile – deci mama din Râșca nu aduce dovezi care să-i confirme afirmația. Ea a auzit, probabil, că acea funcționară ar face și ar drege și recurge la „sportul național” al acuzării din auzite… „Am auzit eu că…”. Este greu să se joace cineva cu asemenea dosare. Părintele este obligat să depună adeverința școlară, din care să reiasă că pruncul îndeplinește condițiile cerute de lege. Prea mulți s-ar juca cu soarta lor, certificând un neadevăr: secretarul și directorul școlii, părintele copilului, funcționara din primărie, cei ce aprobă plata alocației etc. E greu de crezut că se poate băga cineva într-o asemenea afacere chiar dacă afirmăm că în țara aceasta corupția este generalizată. Așadar, dragă mamă din Râșca, dacă puteți proba o asemenea mârșăvie nu ezitați s-o faceți. Dar, dacă e doar „bârfă”, nu vă jucați cu vorbele. Că la multele necazuri pe care le aveți vă mai adăugați unul, vorba notarului, „liberă și nesilită de nimeni”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI