Să răspundă câinii

Începutul lui martie fu gata să fractureze societatea românească și din cauza eventualității legiferării eutanasierii câinilor comunitari. Vorba vine… Că în această dispută nu s-au implicat decât cei care doresc legea și cei care nu o doresc; cel puțin, la mitingurile contra au participat (acolo unde s-au organizat) mult mai puțini oameni decât câini fără stăpân pe străzi. Și totul a rămas, se pare, ca multe alea: c-o fi, c-o păți… La poziția dârză a legiuitorului, vocile proteguitorilor de animale au ridicat o paralelă țeapănă: să nu-i ucidem, ci să-i sterilizăm și să-i depunem înapoi pe străzile, în parcurile etc. de unde i-am luat. Acum, nu pot să-mi dau seama dacă sătmăreanul de 62 de ani se va fi inspirat din cele mai sus rezumate când și-a zis că se predă țării al cărui cetățean este ca să fie eutanasiat.
 

L.D. Clement

Oricum, intenția sa făcută publică în fața camerelor de filmat poate fi evaluată divers: că omul joacă teatru ca să capete ceva, chiar și de lucru (și poate că va căpăta, căci prefectul său, uluit de o așa intenție, a încercat, cu juma’ de gură, să promită…); că s-a pus în slujba opoziției și a presei sale ca să mai piște cu ceva din putere și să destabilizeze țara; că nu-i chiar întreg la minte; că a intrat în puterea celui pe care nu e bine să-l numim. Poate că mâine-poimâine se va uita și asta! Dar ce te faci dacă intenția lui devine contaminantă și se trezesc și alții care să zică la fel, că au ajuns la bătrânețe (dar încă nu la cea de pensie) și nimeni n-are nevoie de ei? O lege prin care să se-aprobe luarea viețișoarelor lor din scurt și fără durere nu se va da. Asociațiile pentru protecția oamenilor (inclusiv partidele) nu vor ajunge, desigur, la o opinie comună… Și-atunci de ce nu i-am întreba, încă de pe acum, pe câini? Ce-ar face ei să fie în locul oamenilor?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: