Brutarii, cei mai „călcați” operatori din industria alimentară

Anul trecut, lucrătorii specializați ai DADR au dispus retragerea a 13 licențe din sectorul alimentar și au suspendat alte 5
 

Inspectorii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava au avut anul trecut 535 de descinderi la agenții economici din domeniul industriei alimentare, dar nu numai. În urma constatărilor făcute, conducerea DADR atrage atenția asupra importanței respectării obligațiilor asumate de operatorii de pe piața alimentară, odată cu eliberarea licențelor de fabricație. Lucrătorii specializați ai instituției spun că mulți dintre fabricanți nu respectă prevederile legale în vigoare, motiv pentru care aceștia sunt amendați, iar deseori rămân și fără licență. Potrivit directorului executiv Dumitru Parasca, ca urmare a deficiențelor constatate, în 2010, inspectorii specializați au dispus retragerea a 13 licențe, suspendarea a altora 5, au emis 19 avertismente și au aplicat amenzi în valoare de 13.600 de lei. În industria alimentară, cei mai „călcați” s-au dovedit a fi operatorii din panificație, la care au fost întreprinse 110 verificări, urmând apoi comercianții de produse alimentare (50), actorii de pe piața produselor zaharoase (41) și prelucrătorii de lapte, cu 34 de controale. În domeniul valorificării legumelor și fructelor s-au organizat 123 de descinderi, în sectorul zootehnic și în activitatea de organizare filiere, fonduri și programe în sectorul vegetal – 35, iar în domeniul vitivinicol – 106. Anul trecut au fost „bifate”, de asemenea, 35 de inspecții la folosirea fertilizatorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: