Modernizarea Secției de diabet va fi încheiată până la finele anului

Secția de diabet a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi modernizată până la sfârșitul acestui an. Așa susține edilul-șef Ion Lungu, care a precizat că acest lucru este posibil după repartizarea înspre ambulatoriul cu pricina a încă unei sume de 30.000 de lei.
 

Spitalul Județean Suceava

Banii sunt luați din fondurile prevăzute pentru unitatea sanitară județeană, respectiv din cei neutilizați la Secția de radiologie și imagistică medicală. „Spitalul Județean a solicitat ca, în cadrul sumelor aprobate, să facem o rectificare în sensul ca suma de 30.000 de lei de la Secția radiologie și imagistică medicală să fie dată la Ambulatoriul de diabet și boli de nutriție, pentru a finaliza lucrările de acolo. Aceasta din urmă se află în plin proces de reabilitare și modernizare, care urmează a fi încheiat în acest an, și este nevoie de această sumă”, de-clară primarul Ion Lungu. Disponibilizarea fondurilor este urmare a unei adrese a celei mai mari unități spitalicești din județ, anterior înspre secția cu pricina fiind dați încă 50.000 de lei. „În județul Suceava există circa 26.000 de bolnavi de diabet, care au urgent nevoie de un centru antidiabetic”, a subliniat Ion Lungu. Anul acesta deliberativul local a aprobat încă 200.000 de lei pentru Secția de Urologie a aceleiași unități sanitare. Cu ajutorul financiar respectiv, secția este dotată cu un echipament endoscopic de chirurgie operatorie, respectiv cu aparatură pentru intervenții la adenomul de prostată, cancerul de prostată și tumorile vezicale. Cu puțin timp în urmă, modernizări au avut loc și la Secția Ortopedie, pentru care din bugetul municipal s-au acordat 100.000 de lei. La originea fondurilor respective se află încasările din vânzarea spațiilor medicale, alți bani, aflați într-un cont separat, fiind utilizați la finanțarea cabinetelor școlare trecute, prin lege, în administrarea primăriei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: