Liceul Particular Nr. 1 și Colegiul Tehnic “Petru Mușat”

Partenere în lupta împotriva traficului de persoane

Liceul Particular Nr. 1 și Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” au semnat vineri un parteneriat pentru desfășurarea în comun a unor acțiuni de prevenire a traficului de persoane și de campanii antidrog, pe parcursul anului școlar în curs.
 

Obiectivele pe care parteneriatul și le propune se referă la prevenirea și combaterea fenomenelor de cerșetorie, prostituție și exploatare sexuală, însușirea de către copii a cunoștințelor minime legate de problematica traficului de persoane și informarea corectă privind prevenirea și combaterea acestora. Parteneriatul a fost încheiat în cadrul unei activități din campania “Traficul de persoane nu iartă”, la care au participat elevi și profesori de la cele două școli, inspectori școlari, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, prin care se desfășoară aceasta. Este o campanie de informare a elevilor, a tinerilor și a adolescenților cu privire la riscurile traficului de persoane. Potrivit organizatorilor, cu această ocazie a fost lansată și campania “Folosește internetul cu grijă… Traficul de minori are fețe ascunse”, care informează asupra riscurilor utilizării necorespunzătoare a mijloacelor tehnologice precum internetul, telefonul mobil, aparatele video și foto etc. La întâlnirea de vineri, a avut loc o discuție interactivă între elevi și invitați despre definiția traficului de ființe umane, măsurile de prevenire a acestui flagel, drepturile de care beneficiază victimele traficului de ființe umane, înțelegerea fenomenului în profunzime, despre interacțiunile complexe care operează la nivelul copilului și al familiei acestuia, identificarea factorilor care cresc riscul pentru adolescenți de a deveni victime ale traficului de ființe, ale abuzului și exploatării sexuale. Acțiunea a fost organizată de prof. Dan Lohănel, directorul Liceului Particular Nr. 1, de prof. Romeo Istrati și prof. Mihaela Neacșu de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat”. A participat ca invitat și avocatul Mihai Ștefănoaia, asistent drd. la Facultatea de Drept a Universității „Petre Andrei” din Iași, care le-a vorbit elevilor despre reglementarea infracțiunii de trafic de persoane din Legea 678/2001, referitoare „la recrutarea, transportarea și adăpostirea unor persoane cu scopul de a realiza un profit”. Elevii au vizionat filmul intitulat “Mărturii ale victimelor” și un spot de campanie realizat de copii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI