Părinții elevilor din Poieni-Solca insistă pentru învățământul simultan

Numărul claselor cu predare simultană s-a redus simțitor, unele școli mici s-au desființat, context în care există părinți care „creează presiuni” la Inspectoratul Școlar Județean ca școlile să rămână în continuare, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul general al IȘJ Suceava, Petru Carcalete.
 

„Avem situații de școli cu învățământ simultan, care, la un loc, nu au copii nici de-o clasă, dar ei doresc menținerea lor, ceea ce e imposibil. Este cazul Școlii Poieni-Solca, care e la o distanță de doar 3 km de centru, iar acolo este și microbuz pentru transportul elevilor. Calitatea învățământului simultan lasă mult de dorit și nu vom fi de acord să nu se desființeze, nu poate funcționa legal” (o astfel de școală – n.n.), a precizat șeful IȘJ. El a mai exemplificat cu Școala cu Clasele V-VIII de la Glodu, Panaci, care de asemenea a fost desființată fiindcă avea foarte puțini elevi și nu îndeplinea condițiile legale de funcționare. Petru Carcalete a spus că la Glodu nu este niciun elev de clasa a VI-a, sunt doar 7 elevi de-a VII-a, 12 de-a V-a și 10 de clasa a VIII-a. “Prin urmare, acolo nu putem discuta de învățământ simultan. Distanța de la Glodu la Panaci nu e mică, nici drumul nu e foarte bun, dar copiii pot fi transportați în condiții satisfăcătoare până la școala din Panaci, mai ales că drumul respectiv urmează să fie finalizat anul viitor”, a mai precizat șeful IȘJ, adăugând că la celelalte școli desființate nu sunt probleme, copiii urmând să fie transportați la școlile de centru cu mijloacele de transport ale școlilor sau primăriilor, după caz. În județul Suceava s-au desființat 54 de unități de învățământ, din care 37 de școli cu clasele I-IV, majoritatea cu învățământ simultan, 15 grădinițe și două școli cu clasele I-VIII. În noul an școlar vor funcționa 866 de unități de învățământ, din care 228 sunt cu personalitate juridică, celelalte ținând de școlile cu personalitate juridică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI