La Primăria Suceava

Situație-limită după diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile și serviciile

Școlile sunt în pericol să nu-și mai poată achita obligațiile către furnizorii de utilități, mai ales că fondurile cu această destinație au fost tăiate și în anii trecuți
 

Diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunurile și serviciile pune pe gânduri conducerea administrației municipale sucevene. Primarul Ion Lungu spune că, în urma aplicării prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 55/2010, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, probleme mari vor apărea, în principal, la unitățile școlare. Este vorba despre pericolul ca școlile să nu-și mai poată achita obligațiile financiare către furnizorii de utilități, mai ales că fondurile cu această destinație au suferit ajustări în minus și în anii trecuți. Dl Lungu relevă că situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât prețul la respectivele utilități este în creștere, menționând, totodată, că executivul local face eforturi pentru a se depăși cu bine sezonul rece care vine. „Reducerea cu 20% a cheltuielilor va crea probleme în școli, pentru că în acest sector suntem deja la limită. Din proprie inițiativă, noi am făcut o diminuare a cheltuielilor materiale și în 2009, și la începutul lui 2010, iar acum suntem obligați la altele, conform noilor prevederi legale. Din păcate, crește și prețul la utilități, de aceea vom vedea cum vom face să trecem cu bine iarna”, evidențiază edilul-șef. Reamintim că, în 2009, bugetul local s-a fundamentat pe reduceri de 15% până la 20% la cheltuielile administrative, inclusiv la dotări. „Tăiate” în mod consistent au fost cheltuielile cu consumabilele, furniturile și utilitățile, astfel încât să fie înregistrate importante economii. În 2010, bugetul a venit cu consistente diminuări de cheltuieli, din punct de vedere valoric, proiecția bugetară fiind cu 2,5 procente sub cea din 2009. Pe de altă parte, bugetul propriu al administrativului local a fost stabilit la 89% din cel din anul anterior.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: