Înscrieri la Universitatea suceveană

Științele economice și ingineria alimentară sunt iar în top

La Universitatea Suceava, după cea de-a treia zi de înscriere, cea de miercuri, numărul total al celor care își depuseseră dosarele era de 5 ori mai mare față de prima zi, când, la toate facultățile, s-au înscris doar 120 de candidați.

 

Înscrierile au început de luni, în primele 3 zile înregistrându-se în total 1037 de candidați înscriși, un număr destul de bun dacă ne gândim că numărul total al locurilor subvenționate este anul acesta 926, iar înscrierile durează până astăzi inclusiv.
Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică și Facultatea de Inginerie Alimentară sunt cele mai solicitate de candidați, cu 242, respectiv 169 de candidați, în primele 3 zile de înscrieri, la toate specializările. La Științe Economice, cele mai aglomerate secții, ca în fiecare an, sunt Economia Turismului, Finanțe-Bănci, Contabilitate și Informatică de Gestiune, Administrație Publică și Drept. În schimb, la Cibernetică Economică nu s-a înscris nimeni. La Inginerie Alimentară, dosarele depuse sunt în număr echilibrat la fiecare specializare. La Litere, unde s-au înscris în total 128 de candidați, cei mai mulți au optat pentru specializările Engleză-Germană (50) și Comunicare și Relații Publice (29). La Silvicultură erau deja 71 de candidați înscriși pe cele 51 de locuri fără taxă, la cele două specializări. La Istorie-Geografie, cele mai tentante specializări sunt Turism, unde s-au depus 44 de dosare, Asistență Socială, cu 34 de dosare, și Relații Internaționale – 29. Tinerii nu se arată însă prea interesați să învețe filosofia, aici fiind doar două dosare.
La Științele Educației se înscriseseră 51 de candidați, pe 50 locuri fără taxă și 128 cu taxă, la specializarea Pedagogia Învățământului Primar. Facultățile tehnice au rămas puțin mai în urmă la înscrieri, la Calculatoare fiind 56 de candidați, iar la Inginerie Mecanică, doar 33 de dosare, deocamdată, la raportarea după 3 zile la toate specializările.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: