Zeci de locuri de muncă din Humor nu pot fi ocupate din cauza ordonanțelor lui Emil Boc

…Polițiștii comunitari au fost puși în situația de a vinde bilete la pârtia de schi !

 

Primarul orașului Gura Humorului, liberalul Marius Ursaciuc, a transmis recent premierului PD-L Emil Boc un memoriu prin intermediul căruia solicită derogarea de la interzicerea angajărilor în cazul locurilor de muncă create prin punerea în funcțiune a unor investiții ale autorităților locale cu finanțare europeană.
Marius Ursaciuc a explicat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că a înaintat premierului Emil Boc un memoriu în care explică necesitatea exceptării de la actul normativ ce interzice efectuarea de noi angajări în administrația publică locală în cazul punerii în funcțiune a unor investiții realizate cu fonduri europene. Edilul-șef a exemplificat cu proiectul în valoare de peste 12,5 milioane de euro finalizat în Gura Humorului prin care s-au construit o pârtie de schi cu instalație de telescaun, precum și bazine de înot, terenuri de sport, patinoar și centru de informare turistică, pentru care, prin HCL s-a prevăzut înființarea a 72 de locuri de muncă necesare exploatării, întreținerii și administrării acestor investiții.
„Din păcate, am putut angaja doar 9 persoane, dintr-un maxim necesar de 72”, a mai declarat Marius Ursaciuc, care a menționat că aceste persoane se ocupă de instalația de telescaun care este funcțională și vara. El a mai arătat că pentru celelalte servicii necesare în acest complex a fost nevoit să realoce personal din birouri și servicii din cadrul primăriei, ajungându-se ca polițiști comunitari să încaseze și să elibereze bilete. Totodată, activitatea de salvamont și salvamar a fost externalizată, ca și cea a școlii de schi și școlii de natație. „Am transmis premierului un raport explicativ care să stea la baza unei hotărâri de guvern prin care să beneficiem de o dispensă și să putem angaja personal calificat pentru diverse servicii în cadrul acestui complex”, a mai spus MariusUrsaciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: