Municipiul Suceava

Lider POR în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est

„Ne-am mișcat destul de repede și avem deja predate, la ANDR N-E, două proiecte”, reliefează primarul Ion Lungu

 

Ion LUNGU

Municipiul Suceava este primul pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Est în ceea ce privește demersurile de accesare a fondurilor din cadrul Axei 1 a Programului Operațional Regional (POR). Aceasta este opinia șefului administrației municipale sucevene, Ion Lungu, care ieri a participat la analiza privind implementarea proiectelor POR, organizată la Vaslui de Agenția Națională de Dezvoltare Regională Nord-Est.
„Ne-am mișcat destul de repede și avem deja predate, la agenție, două proiecte. Pentru acestea din urmă am adus ultimele clarificări și sperăm să semnăm contractele de finanțare la începutul lunii mai. Din acest punct de vedere, Suceava este prima localitate din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Sigur, în faze înaintate sunt județele Iași și Bacău, însă acestea încă nu au aprobat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană”, subliniază dl Lungu.
În calitate de pol de dezvoltare urbană, municipalitatea suceveană a întocmit Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care a fost acceptat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Acesta cuprinde 5 proiecte care vor fi finanțate în cadrul Programului Operațional Regional (POR), dar și din alte surse financiare, ele având ca scop, printre altele, reabilitarea mai multor străzi din municipiu, realizarea unui centru de conservare a tradițiilor populare, modernizarea pasajului CFR Burdujeni, realizarea de parcări subterane, modernizarea de parcuri, precum și înființarea unui sistem de supraveghere cu camere video a zonelor cu potențial infracțional. Valoarea totală a fondurilor ce vor fi accesate prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor” este de 28,8 milioane de euro, eligibile fiind 23,4 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: