Istorii…

Cum era de așteptat, vestea unui eventual „compromis” politic în urma căruia UDMR să capete „pentru veșnicie” locuri în Parlament stârnește reacții, comentarii. Va fi acesta (dacă va fi) încă un “compromis istoric”?
Nu mă consider nicidecum un cunoscător în domeniu, însă o asemenea ipoteză mi-a amintit că românii de la Carpați, Dunăre și Mare au început a se organiza (ori a fi recunoscuți în această calitate) abia după ce s-a așezat Arpad în Panonia. Mi-a amintit ce se povestește despre „Gelu Românul” (de fapt, „Gelu, un anume vlah”, domn peste o țară în care locuiau deopotrivă vlahi și slavi, potrivit informațiilor dintr-un… „ziar” ce apărea 200 de ani mai târziu, „Gesta Hungarorum”).

 

L.D. CLEMENT

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: