De ce senatorul Gavril Mîrza nu a votat Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale

 

Liderul social-democraților suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a ținut să-și motiveze ieri opțiunea de a nu vota în favoarea Legii bugetului de stat și nici a bugetului asigurărilor sociale.
El a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu a votat Legea bugetului de stat și cea a asigurărilor sociale pentru că nu s-a acceptat creșterea autonomiei administrației locale prin acordarea a 30% din cotele defalcate care să fie repartizate localităților, după necesități, de consiliile județene, fiind „premiate” cu fonduri județele care au conduceri PD-L. Un alt motiv invocat de senatorul sucevean este faptul că nu s-a majorat punctul de pensie, deși guvernul a majorat salariile de merit, primele de vacanță și alte sporuri și stimulente.
Mîrza a prezentat creșterile de sporuri, salarii de merit, prime de vacanță sau alte sporuri și stimulente de la ministerele transporturilor, dezvoltării regionale și turismului, administrației și internelor, sănătății, economiei.
Totodată, senatorul PSD a spus că la Ministerul Educației se prevede o creștere de 34,19% care este, după opinia sa, fictivă, pentru că se bazează pe faptul că din cei 6% din PIB alocați acestui domeniu, 2% reprezintă fonduri din venituri proprii. Mîrza a mai arătat că în bugetul Ministerului Educației este prevăzută suma de 8 miliarde de lei din venituri proprii, în timp ce în bugetul acestui minister s-a prevăzut în 2009 suma de 2 miliarde de lei la venituri proprii și s-a realizat doar suma de 300 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: