Ianis Alexandru Chiruț, deocamdată singurul reprezentant al „noului val” de handbaliști suceveni

În lumea sportului, la fel ca peste tot de altfel, copiii tind să ia ca model părinții. Dacă amândoi părinții au practicat sportul, atunci rămâne de stabilit, prin diferite metode specifice, care are mai mare influență.
Cum CS Universitatea Suceava este echipa cu cele mai mari performanțe, trebuie de asigurat o continuitate la această formație pentru a garanta schimbul de mâine, cum se spune. Deocamdată, singurul mic handbalist care vine tare din urmă este Ianis Alexandru Chiruț, un inter stânga hotărât, în vârstă de un an și două luni. Chiar dacă mai are ceva probleme cu demarcarea în viteză, Chiruț junior a făcut deja cunoștință cu sala în care tatăl său a jucat în finala Challenge Cup.

 

Se pare că Ianis Alexandru va avea în curând un „coechipier”, Andreea Mitrea, soția lui Adi Mitrea, având „în program” o extremă de talent. Partea handbalistică masculină este deocamdată echilibrată de fetița portarului Bogdan Pralea, care, se pare că, mai are o surpriză pe „ordinea de zi”. Rămâne totuși de văzut orientarea sportivă a fiicei lui Bogdan, pentru că influența voleibalistică în familie este foarte puternică.
Dacă Adomnicăi și Șoldănescu, jucători aflați la casele lor de ceva timp, au în studiu problema legată de viitorul handbalului sucevean, Țuțu și Curcă, „înregimentați” recent, sunt încă în perioada de clarificare a opțiunilor legate de participarea în competiția juniorilor mici. Pe urmele celor doi vin, după toate semnalele pe care le avem, Gavriloaia și Zvanciuc, sportivi care se vor căsători în curând.
Cea mai mare „grupă de lucru” la antrenamentele grupării CS Universitatea Suceava o reprezintă holteii, Iulian Andrei, Tcaciuc, Brădățan, Dediu, Dospinescu, Acatrinei, Bursuc, Ignat aflându-se în programul de „căutare” a partenerului de viață.
Chiar dacă începuturile legate de noua generație de handbaliști sunt oarecum timide, trebuie avută în vedere intenția deosebit de interesantă a profesorului Petru Ghervan, care și-a dorit crearea unei adevărate familii a handbalului sucevean. Deocamdată a reușit, din punct de vedere sportiv, alcătuirea unei echipe în care relațiile de joc, și nu numai ele, sunt extrem de importante și se află pe drumul cel bun în a avea și o formație de tătici responsabili care să țină la CS Universitatea Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: