Omul, balegă de fluture…

În octombrie, în Brumărel cum îl alintă calendarul popular, măria sa Codrul-fârtate cu românul este de-o frumusețe… nemiloasă, neîndurătoare. Copacii s-au echipat în veșminte de toată slava ochiului și de toate culorile. Oo, paleta unul pictor e mic copil pe lângă gama policromă a peisajului autumnal!

 

Mereți, mereți iute de vă uitați, faceți-vă vreme și umblați de priviți peisajul grădinilor, coloritul copacilor de pe marginea străzii ori de prin cele parcuri, pădurea! Veți asista, bucuroși, la un spectacol rarisim, iar ochii vi se vor incendia de prospețime și voluptăți negrăite. Luați, priviți și vă desfătați cu frumuseți magnifice, livrate omului, atât de generos, de maica natură. Pe gratis! Nu veți rezulta decât și mai frumoși, și mai îmbelșugați lăuntric; mânați, apoi, de cultivați, de să produceți și să furnizați înșivă, la rândul vostru, FRUMUSEȚE! De orice fel, sub orice chip…

Am văzut, mai nou, Divertis iar la treabă. Pe Proteve. Bună treabă. Format nou, aerisire, haz de necaz, umor și… omor la greu. Eu nu mai pui botu’ demult la advertisingul de acest soi. Fost-ai lele… Da’ cel mai mult mă deranjă – și se petrecu asta în două duminici – umorul căznit pe cazul Dolănescu et moștenitorii! Lăsați-l, dom’le, în pace pe titanul de cântăreț (în genul lui, în lumea lui, în felul lui), că nici că se răci, sărmanu’!, acolo sub țărână; sunt alți trântori de care trebuie curățat stupul. Punct! Am fost și eu fan Divertis. 10 ani. De-acu, mi se pare păpică reîncălzită, umor căznit. Ori voi fi damblagit eu?! Ia nisnaiu… Și agasantul râs (provocare la râs) made Toni Grecu…
Și una mai săltăreață, pe bune! Merge omul la doctor. Spitalizare, că nu mai era încotro. Ficatul – varză. Și doctorul de colo:
– Hm, omule, ai băut ceva la viața matale nu șagă!
Și pacientul de colo:
– Numa’ niște chișleag, domnu’ doctor, ieri…
Ne bucură, firește, fie și cu… jumătate de gură, că Herta M

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI