Pentru sănătatea poporului

N-am fost, până la ceasul acesta, la curve și mă gândesc că nici de-acum înainte nu m-oi duce. N-am luat nici droguri, și mă gândesc că nici de-acum n-oi lua. Așa că nu știu dacă să mă bucur sau să mă întristez aflând despre propunerea, lansată în prag de alegeri, a Comisiei prezidențiale pentru analiza riscurilor sociale, de a „dezincrimina” consumul de droguri și „sexul comercial”, „ca soluții pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostituției și a răspândirii infecției cu virusul HIV”. De sus, de la nivelul comisiei privind situația, înțeleg că-i simplisimă chestiunea… dezincriminării. Adică, de a se transforma ilegalul în legal. În loc de „droguri tari”, conform raportului, să avem, la liber, „droguri ușoare”. Și-n loc de curve ofertate (c-așa se zice la modă!) de codoș, curve care se dau singure, în paguba codoșilor și în orgasmul bugetului.

 

L.D. CLEMENT

E clar că propunerea urmează a mai fi mestecată în diverse sfere, întrucât se are în vedere că o analiză „bazată pe experiența altor state și în funcție de particularitățile României” este necesară, ca să nu se ajungă, totuși, la „efecte nedorite”. Poate că trebuie scrisă chiar și o istorie a „celei mai vechi meserii din lume” până la Crucea de Piatră, cartierul bucureștean al ultimelor stabilimente oficiale de gen din țară. Poate că ar trebuie vizate și alte nuanțe. Iată, fără să aprofundez problema, am sesizat că propunerea le are în vedere doar pe femeile „care practică sexual comercial”, nu și pe bărbați. Pe de altă parte, mă tem că și alte categorii de păcătoși se vor vrea în atenția statului (apropo de înființarea de servicii de specialitate și de prezervative gratis). Bețivii, de pildă, n-ar fi în drept a cere gratis băuturi fine, ca să nu-și ardă ficații în samahoancă? Căci altfel, vorba ceea: „Pentru sănătatea dv., evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: