Moș Crăciun vine mai devreme de la Direcția Silvică Suceava

Conducerea Direcției Silvice Suceava a anunțat miercuri seara că a decis ieftinirea prețului la lemnul de lucru și lemnul de foc pentru populație și pentru unitățile bugetare cum ar fi școlile, grădinițele, spitalele etc., astfel încât să poată fi asigurate condițiile ieșirii cu bine din iarna 2009-2010. Directorul general al DS Suceava Sorin Ciobanu a declarat că, în ședința de miercuri a Comitetului Director al Direcției, au fost analizate mai multe documente printre care și hotărârea nr. 11/2009 a Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor prin care este aprobat Regulamentul de valorificare a masei lemnoase ce se recoltează din fondul forestier al statului administrat de RNP, dar și prevederile Deciziei 1189/2009, care stabilește prețul în funcție de dimensiune și sortiment. În consecință s-a decis diminuarea prețului la lemnul de lucru și lemnul de foc cu valori între 30 și 50%.

 

Sorin Ciobanu ne-a explicat că, în noile condiții, lemnul de lucru de rășinoase care costa 200 de lei metrul cub, costă acum 125 de lei. La lemnul de lucru din fag, prețul anterior era de 150 lei/mc, acum fiind de 130 de lei. În cazul lemnu-lui de foc din rășinoase, care costa 500 de lei metrul cub, acum el va fi vândut populației cu 250 de lei, iar în cazul lemnul de foc din fag care înainte era 700 de lei metrul cub, acum el va putea fi achiziționat cu doar 400 de lei. „Decizia pe care am luat-o vine în sprijinul populației, dar și al multor unități bugetare și este de natură a oferi un ajutor în această perioadă de criză economică. Sperăm ca noile prețuri să fie atractive, iar decizia noastră să ajute pe cât mai multă lume”, a menționat Sorin Ciobanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: