Misterul accidentelor rutiere în lanț de pe Mestecăniș a fost lămurit

De vină pentru nefericitele evenimente sunt neadaptarea vitezei la condițiile de drum în pantă și cu multe curbe, precum și dotarea autoturismelor cu anvelope uzate, crede șeful Inspectoratului în Construcții, Sabin Adrian Drăgan > Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, reclama că, din cauza rugozității scăzute a stratului de uzură a asfaltului, în apropiere de Iacobeni au loc zeci de accidente de circulație

 

Conducerea Inspectoratului în Construcții Suceava nu confirmă existența unui carosabil necorespunzător pe Mestecăniș și de natură să stea la originea unor inevitabile și grave accidente rutiere. În urma semnalelor trase de președintele Consiliului județean Gheorghe Flutur, inspectorii specializați au făcut verificări pe porțiunea incriminată, cât și la stațiile de asfalt din zonă, în urma acestora nedescoperindu-se vreo hibă. Directorul coordonator al instituției, Sabin Adrian Drăgan, spune că prepararea asfaltului este asistată de calculator și că o nerespectare a rețetei este exclusă. „Stațiile de asfalt sunt superperformante, acesta fiind preparat pe bază de rețetă. Astfel, rugozitatea este una foarte mare, nemaiturnându-se asfalt lis, ca pe vremuri”, relevă dl Drăgan, adăugând că același sortiment de asfalt este folosit până la Cluj.
Reamintim că, recent, șeful administrație județene a cerut administratorilor drumurilor naționale, cât și Serviciului Poliției Rutiere, să găsească soluții de mărire a aderenței carosabilului de pe Mestecăniș, înspre Iacobeni, unde, din cauza aluviunilor și rugozității scăzute a stratului de uzură al asfaltului, au loc zeci de accidente de circulație.
Șeful Inspectoratului în Construcții, Sabin Adrian Drăgan, navetist auto pe relația Vatra Dornei – Suceava crede că de vină pentru nefericitele evenimente sunt neadaptarea vitezei la condițiile de drum în pantă și cu multe curbe „strânse”, precum și dotarea autoturismelor cu anvelope uzate. Directorul Drăgan crede că soluțiile pot veni pe partea de semnalizare corespunzătoare, amenajărilor contra scurgerilor de aluviuni, precum și amplasării de parapeți de protecție pentru mașini.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: