După o lungă așteptare

Jumătatea lui octombrie ar fi data la care sucevenii vor putea face, din nou, o baie fierbinte

„Pe 15 octombrie, dacă nu vom avea apă caldă, plecăm acasă”, a amenințat primarul Lungu > „Nu doresc un război, dar pare că nu prea avem încotro”, le-a spus edilul-șef constructorilor care nu se încadrează în grafic

 

Lucrările de reabilitare și modernizare a sistemului sucevean de termoficare sunt în întârziere, s-a concluzionat, ieri, în cadrul comandamentului de la Primărie cu factorii implicați în investițiile de la magistralele principale și rețelele secundare de transport al energie termice. Primarul Ion Lungu a remarcat că, dacă la săpăturile de pe magistrale execuția este la 60% din program, la montarea conductelor realizările sunt de doar 40%, în timp ce acoperirea canalelor s-a făcut în proporție de 2% din plan. Potrivit primului gospodar al orașului, de vină este personalul subdimensionat, dl Lungu reproșându-le executanților că nu asigură necesarul reclamat de proporțiile intervențiilor. „Prin caietul de sarcini pentru participarea la licitație ați luat la cunoștință și v-ați asumat volumul de lucrări și necesarul de forță de muncă”, le-a spus reprezentaților societăților constructoare edilul-șef. Deși la intervenții trebuiau să fie 300 de muncitori, cei trei constructori au masat în teren doar 132 de lucrători, dintre care 25 de sudori. „Este clar că lucrurile nu merg cum trebuie. Ca să nu mai spun că nu se lucrează sâmbătă și duminică. Nu sunt absurd, pentru că, la sfârșit de săptămână muncitorii de la Iași mai pleacă și acasă. Or, conform graficelor, este clar că avem mari întârzieri. În acest mod, nu ne încadrăm în grafic, asta este realitatea, avem probleme”, a evidențiat Ion Lungu.
Primarul le-a solicitat constructorilor să se concentreze pe zona centrală a municipiului, pe strada „Armenească”, unde ploile ar putea provoca un dezastru, precum și pe strada „Petru Rareș”, în vederea reluării circulației și descongestionării traficului. Ocupantul fotoliului din Areni crede că angajamentul privind termenul de 1 octombrie, de reluare a furnizării apei calde, ar putea fi respectat doar dacă se suplimentează forța de muncă și se lucrează 12 ore pe zi, inclusiv în weekend. Pe de altă parte, șeful administrației locale recunoaște că ținta este una foarte ambițioasă, un termen mai realist fiind 15 octombrie. „Pe 15 octombrie, dacă nu vom avea apă caldă, plecăm acasă”, a amenințat primarul Lungu.
Cu toate că la rețelele secundare și punctele termice lucrările au început cu circa o lună mai târziu, realizările sunt în grafic, undeva la 55% din total. Excepție face Test Prima Suceava, care nu va finaliza punctul termic „Tipografie” la data asumată de 15 octombrie, reprezentantul acesteia fiind mustrat de primar, care a specificat că ar putea trece societatea pe lista neagră a firmelor neagreate. „Nu doresc un război, dar pare că nu prea avem încotro”, încheiat edilul-șef .

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: