În an de criză

Învățământul a devenit o meserie aproape fără demisii

Blamată chiar de cei care o practică și tratată în dese rânduri cu replica „de-aș avea unde pleca, m-aș lăsa și mâine de ea”, meseria de dascăl a devenit brusc atrăgătoare în an de criză.

 

Dacă în anul 2008 și-au depus cereri de demisie din învățământul sucevean aproximativ 60 de cadre didactice, anul acesta numărul lor a scăzut drastic, până la a deveni aproape inexistent. Doar 5 dascăli și-au manifestat până în prag de nou an școlar dorința de a renunța la munca cu copiii, pentru că ar avea alternative din care să trăiască mai bine, și au părăsit sistemul.
Prof. Virginel Iordache, adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a declarat că este perfect justificat numărul foarte mic al demisiilor cadrelor didactice de anul acesta, prima cauză fiind lipsa tot mai mare a altor locuri de muncă. „Față de ce se întâmplă acum în țară, când mii de oameni au rămas fără locuri de muncă, învățământul nu mai pare chiar așa lipsit de atractivitate. Părerea mea este că meseria de dascăl nu a fost niciodată astfel, dar într-un an ca cel prin care trecem nu este puțin lucru să ai siguranța locului de muncă pe o perioadă lungă, din 15 septembrie până pe 15 iunie, cât durează anul școlar”, a declarat inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI