Cu bani europeni, treabă românească

Tot mai mulți dintre noi străbat Europa, mulți – Germania. Dacă am avut ochi, am și văzut cum se face acolo o lucrare care, mutând lucrurile, a tulburat profund viața Sucevei, una care, în general, în România tulbură viața oricărei comunități beneficiare. Dacă acolo se montează o conductă, apoi în așa mod sunt organizate fazele de execuție încât, exact în măsura în care distruge ceva, constructorul reface. Și-a pregătit din vreme toate cele necesare: atâția oameni, atâtea mașini, atâtea utilaje, materialele de semnalizare rutieră, schițele, algoritmul, supravegherea, tot, tot, tot.

 

Dumitru TEODORESCU

Lucrarea înaintează ca un balaur cuminte, harnic și negălăgios. Așadar, dacă asfalt curat și bine făcut era dimineață, seara, după ce șanțul a apărut și a dispărut, tot asfalt curat și bine făcut ai găsit. Asfalt care aproape că nu se deosebește nici la culoare de cel megieș, asfalt care nu se lasă după ce-l calcă primele mașini sau pe care nu-l ia o ploaie mai iute. Modul în care lucrăm noi seamănă cu o operație făcută fără anestezic.
Și, imaginați-vă, banii cu care sunt plătiți cei ce execută această treabă românească sunt europeni!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: